Архив и разархивиране

Когато имате много на брой снимки единственият начин да ги получите е като се архивират. Това става чрез програма от моя компютър, която се казва WinRAR. Главната функция на тази програма е да направи всички стотици снимки като един файл и когато аз ви го изпратя все едно ви пращам един по-голям файл, вместо стотици по-малки.

И така, вие получавате един голям файл, в който се съдържат всички ваши снимки. За да го отворите или разархивирате ви трябва програма за разархивиране.

Ако сте свалили файла на компютър
В този случай трябва да разполагате с тази програма. Благодарение на нея вие ще може да видите снимките, които ви пратя. Има два варианта, когато вече сте инсталирали програмата:
1. Да щракнете два пъти върху файла и в отделен прозорец ще видите всички снимки
2. Да дадете с десния бутон върху файла и да изберете „Разархивирай в текущата папка“
Разархивиране на файлТова ще добави всички снимки в папката, която сте в момента. Сега вече може да разглеждате снимките като всеки друг път.

Препоръчително е да използвате именно този метод, защото така вече снимките ви винаги са налични и няма нужда всеки път да ги разглеждате по начина в точка 1.

Ако сте свалили файла на телефон
В този случай вече ви трябва друга програма, която може да изтеглите от магазина. За да изтеглите и експериментирате с най-добрата за вас програма просто напишете в търсачката на магазина „winzip“ и избирайте програма с най-висока оценка. Ако не ви хареса винаги може да я премахнете и инсталирате някоя друга. Тук бих ви предложил тази програма:
Архивираща програма за телефон

Scroll to Top