Развитие като модел в Инстаграм

Като модели вие имате за цел да се популяризирате, за това колкото повече хора разберат за вас, толкова по-добре. Най-популярните социални мрежи са Instagram и Facebook. Напоследък тийнейджърите са особено активни именно в Instagram. Следните насоки мога да ви дам:

Съвети за развитие като модел в Инстаграм

  1. Публикувайте всеки ден свои снимки
    Имам модели, които публикуват рядко снимки в профила си в Инстаграм, дори и след като им направя фотосесия. На въпроса ми „Защо не публикуват често снимки“, отговорът им е „Защото като публикувам по-малко снимки, повече се харесват“. Това не е вярно, защото:
    – снимките се харесват най-много до няколко часа след публикуването им, след това те се показват все по-малко на стените на другите потребители. Дори да привличате нови последователи, допълнителните харесвания ще се ограничат само до тях
    – публикуването на снимки по-често поддържа интереса на вашите последователи. Това го вижда Инстаграм и той е по-склонен на повече ваши последователи да показва вашият пост.
    – колкото повече снимки имате, толкова повече биха се коментирали и дори споделяли. Това значи, че ще достигате до допълнително нови хора, които са потенциални ваши последователи
  2. Публикувайте от една до две снимки на 24 часа
    Публикуването на ваши снимки става при следните условия
    – публикувайте сутрин или привечер, когато има най-много хора. Имайте предвид, че ако имате много ваши фенове, които са от други държави часът може да бъде различен
    – не пропускайте нито един ден – една снимка на ден също е достатъчно. Дори снимката да не е професионална или най-добрата ви снимка просто публикувайте нещо
  3. Слагайте правилните тагове
    Когато публикувате снимка в Инстаграм е добре да поставяте тагове. Понеже сте модел е ясно, че таговете трябва да са думи като „model“ и подобни. Задължително е да са на английски – англоговорящите фенове са много повече. Как може да намерите най-подходящите тагове? Аз използвам следният сайт:
    www.best-hashtags.com
    В търсачката търсите най-важната според вас ключова дума, например „model“ или „fitnessmodel“ ако сте и фитнес модел. Сайта ще ви намери най-популярните тагове свързани с тези думи.
  4. Публикувайте професионални и непрофесионални снимки
    Много често моите модели се стараят да публикуват само професионални снимки. Но ще се изненадате ако разберете, че хората харесват много и непрофесионални снимки, такива, които сте си правили сами или представят част от вашия живот. Публикуването на професионални към непрофесионални снимки може да е 1:2, което значи, че на една професионална може да публикувате две, а дори и три непрофесионални
  5. Правете често непрофесионални снимки
    Да, освен, че имате професионален фотограф, който прави за вас най-добрите снимки, хората ще искат да разберат повече за вас и от личния ви живот. А фотографа ви не може да е постоянно с вас. Вашите феновете ще искат да разберат къде ходите, какво ядете и въобще как живеете. Внимавайте, само че какво точно представяте. Гледайте да не представяте прекалено лични неща от живота си, а такива, които биха ги видели вашите приятели или дори непознати хора навън.
    Как да разберете коя непрофесионална снимка трябва да публикувате?
    Снимка, която „радва окото“ и изглеждате просто добре значи може да се хареса и на другите. Експериментирате различни похвати, публикувайте внимателно и следете какво най-много се харесва. Наблягайте на такъв вид снимки. Учете се и от други инфлуенсъри като наблюдавате кои техни снимки са най-популярни. Но най-важното: гледайте просто снимката да радва вас и хората – това може да е някоя ваша усмивка, нещо лудо, което сте направили или как сте прегърнали някое малко кученце. Въпрос на въображение.
  6. Тагвайте фотографа
    Фотографа също ви тагва, а и освен това може да ви добави в сторито. Взаимната реклама е много важна, защото така се популяризираме взаимно. Не е без значение хората да знаят, че имате и личен фотограф, който се грижи за вашето израстване като модел.
Scroll to Top